Bloško jezero

Bloke, Primorsko-notranjska
Bloško jezero
Bloško jezero
Bloško jezero
Bloško jezero
Bloško jezero
Bloško jezero
Bloško jezero zemljevid

Lastnosti

Nadmorska višina
750m n. v.
Aktivnosti
Dostopnost
Nastanek jezera
Naravno jezero
Izposoja opreme
Ne
Površina
8ha
Največja globina
3m
Gostinska ponudba
Da
Vstopnina
Ne
Dostop do vode
Lahek dostop do vode

Bloško ali Volčje jezero leži v bližini vasice Volčje na Bloški planoti. Peljemo se skozi Cerknico, čez Bloško polico in naprej do vasice Volčje, kjer se usmerimo levo in po približno 1,5 kilometra zavijemo k Bloškemu jezeru. Parkiramo na velikem urejenem parkirišču.

Jezero je v 70. letih prejšnjega stoletja nastalo z zajezitvijo izvira in je priljubljena kopalna destinacija, kjer lahko tudi supamo in skratka uživamo v vodnih radostih. Lepo urejena okolica nudi senco, poleti domačini postavijo poseben tobogan za otroke, tam so otroška igrala in lepo urejene lesene klopice z mizami za piknik, lesenimi visečimi počivalniki in lesenimi skulpturami divjih živali, ki prebivajo v tamkajšnjih gozdovih. V leseni brunarici Hiša nasprot sonca se dobi tudi hrana, pijača in sladoled, tako da je za vse poskrbljeno. V jezeru je mogoč tudi ribolov.

Jezero je obdano z gozdom in nudi malo hladnejšo klimo ter prijetno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi, kjer se lahko naužijemo miru in se kakovostno družimo z družino ali prijatelji.

Bloško jezero, površine 8 ha, se nahaja na 750 m nadmorske višine. Dostopno je peš, s kolesom, z gorskim kolesom ali z avtom.

Največja globina jezera znaša 3 metrov.

Tam lahko uživamo v naslednjih aktivnostih: Piknik, Športne igre, ribolov, plavanje, kopanje psov, drsanje pozimi, camping, sprehod, supanje.

V bližini jezera je tudi gostinska ponudba.

V bližini

Sorodne ideje za izlet