Koča na Pikovem

Črna na Koroškem, Koroška
Koča na Pikovem
Koča na Pikovem
Koča na Pikovem
Koča na Pikovem
Koča na Pikovem
Koča na Pikovem
Koča na Pikovem  zemljevid

Lastnosti

Nadmorska višina
992m n. v.
Pogorje
Karavanke
Višinska razlika
367m
Čas vzpona
1 h 15 min
Ležišč v sobah
0
Skupnih ležišč
0
Gostinska ponudba
Da

Kontakti

Email
matija.kozlar@gmail.com
Telefon
+386 41 483 701

Koča na Pikovem se nahaja na nadmorski višini 992 m in pripada pogorju Karavanke. Kočo lahko dosežemo že po 75 min hoje. Odprta je celo leto, vse dni v tednu, razen ponedeljka in torka. Koča nudi tople malice in kosila, za kočo pa se nahaja tudi odbojkarsko igrišče na voljo za najem.

Stoji na razglednem hribčku poleg cerkvice Sv. Helene vzhodno od Pece in spada v območje obsežnega hribovitega naselja Podpeca. Tam stoji ena najlepših slovenskih lip (za najlepšo je bila razglašena leta 1988).

V dveh gostinskih prostorih je 50 sedežev in točilni pult. Za mizami pred kočo je prostora za 200 ljudi. V koči je WC ter umivalnica s toplo in mrzlo vodo. Gostinska prostora sta ogrevana s pečjo.

S koče na Pikovem poteka več izhodiščnih izletniških točk na Šumahov vrh (1155 m), Peco (2125 m), Mitnek, Navrški vrh (726 m) in Mežico. Vzhodno sega pogled prek Uršlje gore do Slemena in Smrekovca, pred kočo se odpira hribovita pokrajina nad dolino Meže. Vidi se ozka dolina Jazbinskega potoka in del ozke doline ob Meži med Mušenikom in Žerjavom. Južno se kaže Smrekovško pogorje s Komnom v sredini, na zahodu pa se boči Peca.

Gostinska ponudba: da.

Koča ne nudi ležišč.

Za informacije so dosegljivi na matija.kozlar@gmail.com.

V bližini

Sorodne ideje za izlet