Pekelski slapovi

Borovnica, Osrednjeslovenska
Pekelski slapovi
Pekelski slapovi
Pekelski slapovi
Pekelski slapovi
Pekelski slapovi
Pekelski slapovi
Pekelski slapovi zemljevid

Lastnosti

Nadmorska višina
451m n. v.
Dostopnost
Gostinska ponudba
Da
Vstopnina
Ne
Ledno plezanje
Ne

Pekelski slapovi se nahajajo približno 5 km od Borovnice. Parkiramo na urejenem parkirišču, kjer je tudi gostinski lokal in se naprej odpravimo peš. Od tam naprej vas vodi do slapov markirana pot, na same slapove pa kažejo leseni smerokazi.

Na vhodu v sotesku je informativna tabla in Koširjev mlin. Prvi slap nas pričaka še na ravnini in je visok prbl. 5 metrov. Do drugega in tretjega slapu (prvi je visok 15, drugi pa 18 metrov) se je v nadaljevanju treba malo vzpenjati, ampak je pot lepo speljana. Pri tretjem slapu si lahko odpočijemo na klopici z mizico. Dalje vodi malo težji vzpon, po stopnicah in klinih. Lahko se vzpnemo še na Hudičev zob, od koder je lep razgled na okoliške hribe. Pot vodi naprej do četrtega in petega slapu v sklopu Pekelskih slapov. Klima je zelo prijetna in obiskovalca dobesedno poživi s svežim zrakom, ki veje od bistre vode in gostih gozdov.

Če se na to pot odpravimo po obilnejšem deževju je treba biti previden, saj je pot mestoma spolzka. Pohodniških palic ni priporočljivo imeti s sabo, saj je se ponekod treba prijeti in si pomagati z rokami. Nujna je primerna pohodniška obutev. Do prvih treh slapov gre zlahka, do Hudičevega zoba in do zadnjih dveh slapov pa že rabimo malo več koncentracije in kondicije. Predvsem je treba biti previden pri sestopu, ki je strm.

V bližini

Sorodne ideje za izlet