Polhov doživljajski park

Dobrova-Polhov Gradec, Osrednjeslovenska
Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park zemljevid

Lastnosti

Nadmorska višina
400m n. v.
Aktivnosti
Dostopnost
Gostinska ponudba
Ne
Vstopnina
Da
Trajanje ogleda
1 h

Kontakti

Email
info@skrateljc.org
Telefon
051 398 843

Zgodba.
Polh rogovilež je nadvse vesela in živahna žival. A ker so njegove rogovilske zabave glasne, ga iz grajskega podstrešja preženejo. Tako si išče nov dom pri različnih živalih in doživi marsikaj zanimivega. Mu bo uspelo najti streho nad glavo? Ali pa mu pri tem morda lahko kdo pomaga?

Doživetje.
Popotovanje po pravljično doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu bodo pomagali najti nov dom. Na začetku poti obiskovalci ob vstopnici prejmejo Polhovo knjižico kot didaktično-pedagoško pomagalo ter svinčnik. Ob tem jih na poti pričakuje kar 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi in še in še...

Opis poti.
Od Grajskega parka pri Polhograjski graščini se pot vzpne mimo Čebelarskega doma in vodi po obrobju Polhograjske gore, kjer sledimo Blagajevi poti, ki sodi v Krajinski park Polhograjsko hribovje. Steza vodi po obronku gozda in se krožno spusti nazaj v Grajski park. Pot je nezahtevna in zato nadvse primerna za prve pohodniške korake. Prehodimo jo lahko v zgolj 45 minutah, vendar pa so doživljajske točke na poti dovolj bogate, da bodo male raziskovalce brez težav zaposlile za dobri dve uri.

Komu je namenjena pot?
Polhov doživljajski park je namenjen predšolskim otrokom in učencem prve triade, pot je lahko dostopna in krožna, saj se prične v Hišici v grajskem parku in se pri Polhograjski graščini tudi konča. Otroci bodo za vsa doživetja na posameznih točkah skupaj brez težav potrebovali približno dve uri.  

Cena vstopnice je 5€.
Na začetku poti otroci ob vstopnici po dostopni ceni 5,00 EUR prejmejo Polhovo knjižico kot didaktično-pedagoško pomagalo in svinčnik. Na poti otroci v zemljevid lepijo nalepke, oboje je del knjižice, zbirajo žige ter rešujejo različne naloge. Ob tem jih na poti pričakuje kar 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi… Za vse zbrane žige in nalepke otroke na koncu poti čaka še posebno presenečenje, nagrada za uspešno opravljeno nalogo.

Dostop.
- Iz Ljubljane lahko do Polhovega doživljajskega parka pridete z LPP linijo, avtobusom št. 51.
- Parkiranje urejeno.

Napiši komentar

Za objavo komentarja se prijavi.

Prijavi se

V bližini

Sorodne ideje za izlet