Pot močvirskih škratov na Mali plac

Vrhnika, Osrednjeslovenska
Pot močvirskih škratov na Mali plac
Pot močvirskih škratov na Mali plac
Pot močvirskih škratov na Mali plac
Pot močvirskih škratov na Mali plac
Pot močvirskih škratov na Mali plac
Pot močvirskih škratov na Mali plac
Pot močvirskih škratov na Mali plac zemljevid

Lastnosti

Nadmorska višina
297m n. v.
Dostopnost

Kontakti

Email
info@skrateljc.org
Telefon
051 398 843

Pot močvirskih škratov na Mali plac je pot z zgodbo.
Pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac, urejena lahka pohodna pot, dolga 3,2 km, z višinsko razliko 96 m. Čas hoje je približno 2 uri, toda kaj lahko se zgodi, vas tako posrka v doživetja, da boste potrebovali dlje – in obenem se vam bo zdelo, da je minilo kot blisk. Pot močvirskih škratov na Mali plac se prične v Športnem parku Bevke, prvi del poteka skozi vas Bevke, nato pa zavije na osamelec Kostanjevica, se vzpne na vrh osamelca, nato pa spusti proti naravnemu rezervatu Mali plac ter se vrača nazaj v Športni park Bevke.

Doživetje.
Z Močvirsko beležko otroci na poti zbirajo močvirske žige in škratorunske simbole, prav posebne znake škratje pisave. Otroci so namreč na pomembni misiji: iščejo čarobni izrek, s katerim bodo pregnali urok močvirskih škratov, pri tem pa jim pomaga prijazna škratica Lilija. Njihova doživetja na poti jim popestrijo velike lesene skulpture močvirskih živali, zelene rege, netopirja podkovnjaka, kačjega pastirja in seveda želve sklednice.

Komu je namenjena pot?
Pot močvirskih škratov na Mali plac je namenjena družinam, šolam in vrtcem ter vsem pohodnikom, ki iščejo urejene poti z zgodbo in izvirna doživetja v naravi. Priporoča se lahka pohodna obutev in poleti zaščita pred komarji. Pot prehodite sami, saj vam Močvirska beležka omogoča vsa doživetja in ponuja strukturiran obisk.

Cena močvirska beležka je 5€.
Močvisrsko beležko lahko kupite v Športnem parku Bevke, v ŠPB Baru.
Zbrani žigi in rešen čarobni izrek pa otrokom po prehojeni poti prinesejo nagrado, ki jo dobite v ŠPB Baru.

POZOR:
Mali plac je v delu okoli jezerca naravni rezervat, zato tam hodimo tiho, držimo se poti in še posebej skrbimo, da narava ostane čista. Tako bodo čarobnost Malega placa lahko občudovali tudi drugi.

Napiši komentar

Za objavo komentarja se prijavi.

Prijavi se

V bližini

Sorodne ideje za izlet