Slavnik
Slavnik
Slavnik
Slavnik
Slavnik
Slavnik
Slavnik zemljevid

Lastnosti

Nadmorska višina
1028m n. v.
Pogorje
Goriško, Notranjsko in Snežniško hribovje
Višinska razlika
510m
Čas vzpona
1 h 40 min

Slavnik se nahaja na nadmorski višini 1028 m v osrčju Goriškega, Notranjskega in Snežniškega hribovja. Na vrh se lahko povzpnemo v 100 min, pri tem pa premagamo 510 m višinske razlike. To je razgledna točka, od koder se razprostira razgled na bližnje Golake, Vremščico in Snežnik. Razgled sega vse do Jadranskega morja, italijanskih Dolomitov (Marmolada z delom Karnijskih in Julijskih Alp), Triglava, Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp.

Malo pod vrhom pridemo do Tumove koče na Slavniku, kjer se lahko okrepčamo in naužijemo razgleda na lesenih klopicah z mizami.

Pred športnim igriščem v vasi Podgorje parkiramo. Nadaljujemo desno po glavni cesti do kapelice, kjer zavijemo levo. Po nekaj minutah opazimo oznake za Slavnik, kjer pridemo do smerokaza za krajšo in daljšo pot. Pot je krožna, zato je vseeno katero izberemo. Če nadaljujemo po krajši, pridemo po približno 45 min do gole pokrajine in tam zagledamo že Tumovo kočo pod vrhom.

Poti

1 h 40 min
lahka označena pot
1 h 15 min
lahka označena pot
1 h 30 min
lahka označena pot
3 h 30 min
lahka označena pot
2 h 30 min
lahka neoznačena steza
2 h 30 min
lahka neoznačena steza, lahka označena pot
Vir: Hribi.net

Napiši komentar

Za objavo komentarja se prijavi.

Prijavi se

Spodbujamo odgovorno in varno pohodništvo.

Število nesreč v hribih in intervencij slovenskih gorskih reševalcev vsako leto narašča. Pohodništvo je čudovit način preživljanja prostega časa, ampak le s primerno opremo, znanjem in dobro pripravljenostjo. Bodimo previdni in pravilno ocenimo svoje sposobnosti ter razmere v gorah.

V bližini

Sorodne ideje za izlet