Šunikov vodni gaj

Bovec, Goriška
Šunikov vodni gaj
Šunikov vodni gaj
Šunikov vodni gaj
Šunikov vodni gaj
Šunikov vodni gaj
Šunikov vodni gaj
Šunikov vodni gaj zemljevid

Lastnosti

Nadmorska višina
217m n. v.
Dostopnost
Gostinska ponudba
Da

Potok Lepenjica je tik pred sotočjem s potokom Šunik izdolbel okoli 100 metrov dolga in do 10 metrov globoka korita z barvitimi zelenimi tolmuni. Šunikov vodni gaj je gozdnati raj, ki se vije sredi gora z šumečo vodo. Če radi prisluhnete bučanju in šumenju vode, je Šunikov vodni gaj odličen kraj za sprostitev. Ob glasni melodiji hrumeče vode, ki odmeva v zavetju gozdov in v kulisi z mahom obraslih skal, si privoščite trenutek zase.

Na dobro označeni krožni poti boste videli številne majhne in velike slapove z zelenimi tolmuni, kot tudi stari vodni mlin, ki je deloval do prve svetovne vojne, in nekdanjo žago, kjer se je vodno kolo vrtelo do petdesetih let prejšnjega stoletja. Obstajata dve različici poti. Če so vam ljubši daljši sprehodi, se podajte na 3 km dolgo krožno pot, ki ima izhodišče v bližini kampa Klin. Krajša pot se začne po cesti še naprej, pri tabli za Šunikov vodni gaj.

Največ vode je seveda spomladi, ko se v gorah topi sneg, a najlepše je morda takrat, ko je vode nekoliko manj in dobi kristalno čisto zeleno barvo.


Po dežju je območje izjemno spolzko, zato je potrebna posebna previdnost.

Območje ni primerno za kopanje.

V bližini

Sorodne ideje za izlet