Velika planina

Kamnik, Osrednjeslovenska
Velika planina
Velika planina
Velika planina
Velika planina
Velika planina
Velika planina
Velika planina zemljevid

Lastnosti

Nadmorska višina
1646m n. v.
Pogorje
Kamniško-Savinjske Alpe
Dostopnost
Prodaja domačih izdelkov
Da

Velika planina je gorska planota in se nahaja na 1646 m nadmorske višine ter je del Kamniško-Savinjskih Alp. Dostopna je peš, z avtom, z gorskim kolesom ali z žičnico.

Velika planina je priljubljena destinacija za pohodništvo, smučanje in druge aktivnosti na prostem. Znana je po svojih naravnih lepotah, saj se skozi okoliške gozdove in pašnike vijejo številne poti.

Na Veliki planini se nahajajo številne tradicionalne pastirske koče, ki jih pastirji v poletnih mesecih uporabljajo za oskrbo živine. Na pašniku je tudi vrsta kulturnozgodovinskih znamenitosti, med njimi Marijina kapelica in številne tradicionalne slovenske planinske koče. Okolica je znana po alpskih travnikih, ki so v spomladanskih in poletnih mesecih posejani z divjim cvetjem.

Pozimi je Velika planina priljubljena destinacija za smučanje z vlečnicami in progami za smučarje vseh sposobnosti. Na gori je tudi vrsta drugih objektov za zimske športe, vključno s snežnim parkom in številnimi progami za tek na smučeh. Na splošno je Velika planina priljubljena destinacija za ljubitelje narave in tiste, ki želijo doživeti naravne lepote in kulturno tradicijo Slovenije.

Na planini je možno kupiti tudi domače izdelke.

Napiši komentar

Za objavo komentarja se prijavi.

Prijavi se

V bližini

Sorodne ideje za izlet