12 idej za izlete za otroke na obali

Objavljeno: september 2022Posodobljeno: pred 2 let

Se tudi vi pogosto vprašate kam na izlet z otroci na primorski? Kateri izleti so primerni na obali, katera kopališča dovolj urejena, kje imajo igrala, gostinsko ponudbo? Za vas smo zbrali 12 idej za izlet z otroci na Primorskem, kjer se lahko odpravimo na hrib, kjer lahko uživamo ob lepem razgledu na morje ter raziskujemo kotičke ob morju ali pa se preprosto zabavamo in igramo na plaži.

12 idej za izlete za otroke na obali
Ana Logar
Ana Logar

3 namigov

Otroško pohodništvo

Dobra ideja za izlet z otroci na Primorskem je Slavnik, ki je zelo priljubljena točka, saj velja za najvišji vrh na Primorskem. Malo pod vrhom stoji koča, kjer se lahko otroci igrajo na rahlo zastarelem igrišču, vi pa se razvajate z domačimi dobrotami. Lahko pa se podate na izlet na malo manj obiskano planoto Vremščico. Odgovor na vprašanje kam z otrokom na obali je lahko tudi Grad Socerb, kjer lahko otroci vidijo grad in prelep razgled na Tržaški zaliv. Do Socerba pa se sicer lahko zapeljete tudi z avtom.

Morsko raziskovanje

Za male raziskovalce je izlet do pokopališča školjk odlična ideja, saj lahko tam vidijo kar 234 različnih vrst polžkov in najmanj 30 vrst ptic. Lahko pa se odločite za lušten sprehod po krožni poti po naravnem rezervatu Škocjanski zatok, kjer lahko otroci vidijo močvirje, kanale, gnezda, različne živali… Dobra ideja za družinski izlet na obali je tudi ogled Sečoveljskih solin, ki so edine soline na Jadranu, kjer še pridelujejo sol in ohranjajo tradicionalni postopek pridelave z vsakodnevnim pobiranjem soli.

Osvežitev in igra

Plaža je za otroke vedno prava ideja za izlet. V Simonovem zalivu vas pričaka lep zaliv z mivko in lepim nizkim pristopom v morje, ki je zelo primeren za najmlajše. Super izlet za otroke na primorskem je tudi obisk centralnega mestnega parka Koper, ki je pravo doživetje za otroke, saj jih bodo vodne fontane sigurno navdušile. Z otroki pa se lahko odpravite tudi pod senco borovcev na Plaži Ankaran ali pa na mestno plažo Izola, kjer so tuši, peskovnik in vlakci za otroke.