Odkrivanje Slovenije s prijatelji

Objavljeno: april 2023Posodobljeno: pred leto

Druženje s prijatelji je lahko marsikje prijetno. Včasih pa nam v posebno lepem spominu ostanejo tisti dnevi, ko skupaj doživimo kaj novega. Pripravili smo zbirko 7 idej za odkrivanje lepot in posebnosti Slovenije. Odkrijte jih v dobri družbi in na pustolovščino povabite še svoje prijatelje.

Odkrivanje Slovenije s prijatelji
Jure Korenč
Jure Korenč

10 namigov

Posebna čajanka v zeliščni zemljanki Kolarič

Oglejte si prav posebno pravljično zemljanko z družinsko tradicijo gojenja in sušenja zelišč ter čebelarstva. Sredi vrta se kot privid pojavi pravljična hišica, kjer v družbi kamina in čebeljih izdelkov postrežejo sveže pripravljen čaj. Sprehodite se lahko po zeliščnem vrtu in uživate obdani s stotero zdravilnih rastlin.

Loading...

Druženje ob izviru potoka Duplica

V bližini Grosuplja, natančneje v vasi Peč, se nahaja izvir potoka Duplica. Kljub lepoti tega kraja, ga še niso preplavile množice obiskovalcev in nam zaradi tega nudi več intimnosti ter spokojnega užitka v čudoviti okolici. Poleg jezerca, ki ga tvori izvir, stoji tudi lesena miza, kjer se lahko usedemo in pomalicamo.

Loading...

Interaktivno raziskovanje Pomurja v Paviljonu Expano

Arhitekturno navdušujoča stavba Paviljona Expano nudi prav posebno popotovanje skozi čas. S pomočjo 3D predstavitve boste potovali od današnjega dne pa vse do nastanka Zemlje. Skozi snežne meteže in oceane, med praživalmi ter praljudmi in vulkani, ki so del zgodovine teh krajev. Nepozabna izkušnja, ki bo gotovo ostala med lepimi spomini.

Loading...

Pomladni sončni žarki na Tartinijevem trgu

Prvi topli sončni žarki vabijo v bližino morja, kjer na slovenski obali še posebej izstopa srednjeveško obmorsko mesto Piran s Tartinijevim trgom. Z ene strani se vanj zajeda marina z ribiškimi barkami in jadrnicami, z ostalih pa ga obdajajo bari in restavracije, kjer se lahko v miru prepustimo gurmanskim dobrotam in druženju s prijatelji. Priporočamo tudi ogled mogočnega Piranskega obzidja.

Loading...

Planina nad Vrhniko z lesenim razglednim stolpom

Do razglednega stolpa se lahko odpravimo peš, dostopen pa je tudi z avtomobilom. Pohod se začne na Vrhniki in ni zahteven, saj smo v manj kot eni uri na vrhu, kjer se povzpnemo še na 22 m visok razgledni stolp s širnim razgledom na ljubljansko kotlino ter bližnje in daljne vrhove. Vse leto tam obratuje koča z bogato gostilniško ponudbo.

Loading...

V skalovje urezana soteska Blejskega vintgarja

V bližini Bleda se nahaja mogočna soteska Blejski vintgar. Olikovala jo je reka Radovna, ki svoje vode zbira s severnega dela Pokljuke in Mežakle. Lepo urejeni leseni mostovi in galerije nas povedejo v 1600 m dolgo in do 250 m globoko sotesko, ki z mogočnim bučanjem reke in vratolomno prepadnimi stenami jemlje dih. Pred obiskom preverite odpiralni čas.

Loading...

Na južnem robu Pokljuke do Planine Zajamniki

Planina Zajamniki je znana po nenavadno lepo urejenih lesenih pastirskih kočah, ki tvorijo pravo alpsko ulico. Do planine nas privede približno uro in pol nezahtevnega sprehoda, ki nas ves čas nagrajuje s čudovitimi razgledi na okoliške dvatisočake. Koče s hrano in pijačo tukaj ni, se pa poleti dobijo sveže kislo mleko in druge dobrote. Nagrajeni boste z enim najlepših razgledov v Sloveniji.

Loading...