Izleti v dvoje za valentinovo

Objavljeno: februar 2023Posodobljeno: pred leto

Valentinovo je praznik zaljubljencev in te dni je najlepše preživeti v paru. Slovenska narava je posejana z biseri, ki so kot naročeni za čudovit dan v dvoje. Zato smo za vaju zbrali nekaj idej za valentinov izlet, kjer si bosta lahko izrazila naklonjenost in okrepila ljubezensko vez v objemu pravljične narave. Izbirata lahko med pustolovskim kopanjem v termalnem vrelcu, uživanjem v božanskih razgledih, romantičnimi kotički in vse do doživetja zimske pravljice.

Izleti v dvoje za valentinovo
Jure Korenč
Jure Korenč

10 namigov

Pustolovski zmenek v naravnih toplicah Klevevž

Naravni termalni vrelec so lepo uredili domačini, dostop pa je preprost. Povprečna temperatura vode v bazenu se giba med 21 in 25 °C, zato se tam lahko kopamo tudi pozimi. Kljub mrazu je voda prijetno topla, saj termalni vrelec pošilja na površje vodo s stalno temperaturo 24,8 °C. Po pustolovskem kopanju priporočamo skodelico vročega čaja iz termovke ter ogled slapov in tolmunčkov v bližnji soteski Radulje.

Loading...

Slikovita panorama gradu Otočec

Grad Otočec stoji na rečnem otoku, ki ga objema reka Krka in na katerega vodita dva mosta. V dvoje lahko tam uživamo med sprehodom po čudoviti okolici gradu ali se sprehodimo po slikovitem grajskem parku. Park, ki ga krasijo številne avtohtone drevesne vrste, kot so črna jelša, bela vrba, črni topol in tudi eksotična drevesa, dobi pozimi posebej pravljično podobo. V gradu lahko obiščeta tudi restavracijo, ki jo priporoča Michelinov vodič 2022.

Loading...

Božanski razgled s klopi ljubezni

Na Bledu, slovenskem mondenem alpskem biseru, je mogoče početi marsikaj. Enega od lepših romantičnih sprehodov predstavlja le 20 minutni vzpon na Ojstrico nad Bledom, ki vaju bo nagradil z nepozabnim razgledom na Blejsko jezero, Blejski grad in zasnežene vrhove Karavank. Idealno je vzpon začeti zgodaj zjutraj, saj so ob sončnem vzhodu barve še posebej lepe s klopi ljubezni, ki na zaljubljence čaka na vrhu.

Loading...

Smaragdni izvir Zelenci v dvoje

Zelence je oblikoval Planiški ledenik, ki je nekoč prekrival dolino med Jalovcem in Mangartom. In zdi se, da jih je oblikoval posebej za praznovanje ljubezni, saj s smaragdno barvo vode, rahlim brbotanjem vrelcev in pravljično zimsko podobo vzbudijo posebne občutke. Kratek sprehod po ravni gozdni poti vaju bo privedel do tega naravnega bisera, naklonjenost pa si lahko izrazita s pokrite razgledne ploščadi.

Loading...

Stolp ljubezni na Žusmu

Kdo bi bil bolj primeren zavetnik zaljubljencev, kot Sv. Valentin, ki mu je posvečena cerkev poleg Stolpa ljubezni na Žusmu? Stolp ljubezni je namreč dobil ime po tem svetniku, ki z vrha ponudi čudovit razgled na okoliške hribe vse do Triglava. Najvišji leseni stolp v Sloveniji se dviga 26 m v nebo, na razgledno ploščad pa vodi 116 stopnic, ki vaju bodo nagradile z veličastnim razgledom.

Loading...

Romantika obale na Sredozemskem slanem travniku

Morje ima svojo moč tudi v zimskem času in obisk obale je lahko posebno romantično doživetje za praznik zaljubljencev. Na slano močvirje Sredozemski slani travnik vodi lepo urejena sprehajalna pot po lesenih mostovih in je dom številnim rastlinskim in živalskim vrstam. Poleg morskega zraka vaju bodo pospremili galebi s svojim petjem in zibanje visokih trav v obalnem vetru.

Loading...

Zimska pravljica v krogu pastirskih koč

Velika planina je te dni odeta v pravljično zimsko podobo debele snežne odeje. Kar vama bo pričaralo posebno doživetje, ki ga lahko ponudi le ta visokogorska planina. Dan lahko preživita tudi aktivno, saj obratuje vlečnica, urejene pa so tudi proge za tek na smučeh. Pogrejeta se lahko v planinski koči Zeleni rob, kjer strežejo slastne planinske dobrote in skupaj opazujeta božanski razgled po zasneženi pokrajini.

Loading...