7 idej za zimske počitnice in zimsko obarvan oddih.

Objavljeno: januar 2023Posodobljeno: pred leto

Ljubitelji zimskih radosti lahko v Sloveniji doživimo pravo snežno pravljico s čudovitimi razgledi na gore in zasnežene gozdove. Na voljo imamo številne možnosti preživljanja prostega časa med zimskimi počitnicami. Zbrali smo 7 idiličnih destinacij za vse, ki imate radi aktivnosti na snegu in uživate v zimskem razvajanju.

7 idej za zimske počitnice in zimsko obarvan oddih.
Jure Korenč
Jure Korenč

10 namigov

Soriška planina s pogledom na gore

Le streljaj od vasi Sorica se nahaja majhen a prijazen počitniški center, obdan z zasneženimi gozdovi Jelovice. Na družinam prijaznemu smučišču z animacijami za otroke obratuje 5 naprav: otroška vlečnica Lucija, tri vlečnice in dvosedežnica Lajnar. Obiskovalci lahko uživamo tudi v turnem smučanju, teku na smučeh, krpljanju, zimskem pohodništvu in sankanju. Za popoln romantičen oddih ali družinsko pustolovščino lahko prenočimo v idiličnih glamping hišicah.

Loading...

Zimska pravljica v Logarski dolini

Ena najlepših ledeniških dolin se zajeda v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp z njihove severne strani. Pozimi tukaj najdemo pravi mir za oddih, ponuja pa tudi številna doživetja. Ko so temperature dlje časa globoko pod lediščem, lahko občudujemo zaledenel 78 m visok slap Rinka. Mogoče je teči na smučeh po lepo urejenih tekaških progah in uživati v turnem smučanju. Nudijo tudi pestro izbiro nastanitev, wellness za popolno razvajanje in pestro kulinarično ponudbo.

Loading...

Log pod Mangartom v sredi mogočnih dvatisočakov

Log je majhna alpska vasica, ki jo je narava kot v amfiteatru ujela med gorske masive. Najbolj znan med njimi je Mangart, kamor vodi najvišje ležeča cesta v Sloveniji. Log pod Mangartom ponuja odmik od hitrega tempa življenja in pravo sprostitev. Kljub majhnosti nudi lepo število nastanitev s prijaznimi gostitelji. Kulinaričnim navdušencem priporočamo obisk restavracije Mangrt, ki nudi vrhunsko gurmansko izkušnjo. Tistim bolj aktivnim pa je na voljo tek na smučeh, smučanje, drsanje in sprehodi po idilični zimski pokrajini.

Loading...

Jezersko v osrčju v Savinjskih Alp

Tik ob meji z Avstrijo leži idilična alpska dolina Jezersko, ki je obdana s prelepo gorsko kuliso. Ob zadostni količini snega tukaj zaživijo številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Po dolini uredijo tekaške proge, zaledenelo Planšarsko jezero pa se pri nizkih temperaturah spremeni v čudovito drsališče. V bližini jezera pripravijo tudi sankaško progo, ki navduši male in velike otroke. Na pustno nedeljo priredijo Smuk starih korenin, smučarsko tekmo s starodobno opremo in smučmi. Za nastanitve je dobro poskrbljeno.

Loading...

Rogla v objemu zasneženih gozdov

Rogla je zimsko središče s pestro ponudbo doživetij za družbe in družine, ki jo obdajajo zasneženi iglasti gozdovi Pohorja. Uživamo lahko v smuki na lepo urejenem smučišču, se spustimo po sankaški progi ali izkusimo vožnjo s pasjo vprego. Urejene imajo tudi proge za tek na smučeh. Po aktivnem dnevu se lahko prepustimo užitkom v enem od wellness centrov in razvajamo brbončice s pestro kulinarično ponudbo. Rogla nudi bogato izbiro prenočitvenih možnosti.

Loading...

Velika planina s pravljičnimi pastirskimi kočami

Velika planina je znana je po naravnih lepotah, tradicionalni alpski arhitekturi planinskih koč in bogati kulturni dediščini. Na planino se lahko zapeljemo z nihalko, ki vozi vse dni v tednu. Nadaljujemo lahko z vožnjo s sedežnico ali se do Zelenega roba na vrhu odpravimo peš, kjer nudijo odlične planinske jedi. Urejene so tekaške proge, sankališče in smučišče. Prenočimo pa lahko v eni od pravljičnih pastirskih koč.

Loading...

Pokljuka je raj za zimske aktivnosti v naravi

Pokljuka je visoka planota, pokrita s prostranimi smrekovimi gozdovi, ki pozimi dobijo pravljično podobo. Svež in čist alpski zrak nam širi pljuča in nas napolni z novo energijo, Pokljuka pa ponuja tudi vrsto zimskih aktivnosti. Tukaj najdemo izvrstne proge za tek na smučeh, lahko tudi smučamo in se sankamo. Ali se odpravimo na sproščujoš sprehod po poučni poti okoli šotnega barja Goreljek. Nastanitve nudi Šport Hotel Pokljuka, na voljo pa so tudi počitniški apartmaji.

Loading...