Kopališča za otroke - ideje za družine

Objavljeno: oktober 2022Posodobljeno: pred 2 let

Vroči poletni meseci kar kličejo po osvežitvi v bistri vodi. Pri nas imamo kar nekaj urejenih kopališč za družine, kjer lahko otroci brezskrbno uživajo v poletnih radostih. Starši pa se sprostimo v prijetni senci, priredimo piknik ali si privoščimo osvežitev. V nadaljevanju poglejte kje vse lahko preživite najlepše trenutke s svojo družino.

Kopališča za otroke - ideje za družine
Jure Korenč
Jure Korenč

10 namigov

Predalpski biser 50 km iz Ljubljane

V bližini Idrije, 7 km naprej od slavnega Divjega jezera, se nahaja urejeno kopališče Pri Lajštu oz. domačini mu pravijo kar Bela. Ima vso ponudbo za družino, saj je to kopališče z igrali, odbojkarskimi igrišči, košem za košarko, piknik prostori … skratka vsem, kar si družina lahko želi.

Loading...

Sotočje z belimi obrežji

Sotočje Tolminke in Soče leži le nekaj sto metrov stran od Tolmina in je naravno kopališče. Peščeni bregovi in bele peščene zajede nudijo prelepe prizore ob smaragdni vodi. Rastje na bregovih pa senco. Tok je tukaj umirjen in omogoča prijetno kopanje. Tam stoji lesena hišica, kjer nudijo sok in pivo.

Loading...

Peščene plaže na Soči

Plaža Kanal - kopališče na Soči je urejeno naravno kopališče. Peščena plaža vabi k prijetnemu preživljanju časa v naravi, voda pa se v vročih poletnih mesecih ogreje ravno prav, da je primerna za kopanje, supanje, vožnjo s kajakom, piknik, plavanje in tudi za osvežitev psov.

Loading...

Sončenje in sprostitev ob Krki

Kopališče na reki Kolpi Straža je urejeno naravno kopališče. Največ kopalcev je na zgornjem delu območja, ob jezu pri mostu. Kopališče ima urejene oznake, varne vstope v vodo, površino za sončenje, sprostitev in počitek. V bližini je tudi gostinska ponudba.

Loading...

Idilično jezero sredi gozda

Tik ob jezeru stoji Hotel Rakitna z restavracijo, picerijo, sobami, apartmaji, wellnessom in fitnesom. Za jezerom Pr’Martin ob koncih tedna v svoji ameriški air-stream prikolici nudijo različne burgerje in konjske jedi. Sicer pa je odlično poskrbljeno za kopanje, supanje in ostale poletne radosti.

Loading...

Kristalno jezero s pogledom na Karavanke

V Šobčerjevem bajerju je voda kristalno čista in zelene barve, bajer pa omogoča številne vodne aktivnosti. Lahko zaplavamo v osvežujoči vodi, igramo vaterpolo ali uživamo v vodnih igrah ali na vodni blazini. Poleg je tudi gostinska ponudba, navduši pa krasen razgled na okoliške gore.

Loading...

Skriti zaklad na Blokah

Približno uro vožnje iz Ljubljane stoji Bloško ali Volčje jezero, ki je obdano z gozdom in nudi prijetno poletno klimo. Zato je kopanje ali supanje poseben užitek. Lepo urejena okolica nudi senco, tam so otroška igrala, mize za piknik, leseni viseči počivalniki … V leseni brunarici Hiša nasprot sonca se dobi tudi hrana, pijača in sladoled, tako da je za vse poskrbljeno.

Več na povezavi.

Loading...

Počitniška idila za vso družino

Izredno čisto Rudniško (tudi Kočevsko) jezero je odlično rekreacijska in počitniška destinacija za vso družino (primerno tudi za otroške vozičke), kjer lahko priredimo travniški piknik in se družimo v idilični naravi. Jezero v poletnih mesecih omogoča plavanje, čolnarjenje, supanje, potapljanje. Ob jezeru stoji tudi Bar Ribič.

Loading...